Is accountancy iets voor mij?

Om erachter te komen of je accountant wil worden, moet je eerst nagaan of accountancy iets voor jou is. Waarom zou je accountant willen worden, en wat heb je hiervoor nodig?

Om accountant te worden moet je als eerste natuurlijk goed zijn met cijfers. Daarnaast moet je echter ook een analytisch vermogen hebben. Je moet ondernemingen namelijk duidelijk kunnen maken wat de cijfers betekenen, en ze hiermee verder helpen en adviseren.

Verder moet je beslissingen durven nemen en oplossingen kunnen voorstellen. Als je als accountant bij een onderneming binnenkomt zijn de cijfers namelijk vaak gecompliceerd of niet op orde.

Communicatie voor een accountant

Om accountant te kunnen worden is communicatie belangrijk. Je zult met veel verschillende ondernemingen en met veel verschillende mensen komen te werken. Om ondernemers duidelijk te maken wat hun cijfers betekenen (ook als deze niet positief zijn!) heb je dus enige communicatieve vaardigheden nodig. In sommige gevallen moetj je in een team werken. Zeker dan is communicatie belangrijk.

Waarom accountant worden?

Waarom je een accountant zou moeten worden, ligt helemaal aan jezelf. In ieder geval zijn accountants belangrijk voor het bedrijfsleven. Er worden namelijk voortdurend nieuwe wetten vastgelegd die ook op de financiële markt invloed hebben. Bovendien staan steeds meer accountants tegenwoordig ook in de schijnwerpers van de media.

Terug naar overzicht