Wat doet een accountant?

Wat doet een accountant nu precies? Dat is een vraag die voor velen al lang onbeantwoord is. Op Watdoeteenaccountant.nl hopen we hier meer duidelijkheid over te scheppen.

Een accountant heeft uitstekend zicht op de financiën van een onderneming. De accountant analyseert alle cijfers en communiceert alles door aan de klanten. Door het inzicht in de financiën van de onderneming kan een accountant zien waar kansen liggen, bijvoorbeeld waar nog winst behaald kan worden. Ook kan een accountant zien of er sprake is van fraude. Bij het beroep accountant is het belangrijk dat er advies gegeven kan worden. Goede adviezen van een accountant kunnen letterlijk geld opleveren, daarom is communicatie een belangrijk onderdeel van accountancy.

Het beroep accountant

Wat een accountant nog meer doet is de financiële controle. Jaarlijks worden de cijfers voor de jaarrekening op een rij gezet. Uit dit overzicht blijkt waar (en hoe veel) geld uitgegeven is en hoe veel er binnengekomen is. De accountant controleert of alle uitgaven en inkomsten kloppen en geeft een verklaring af. Deze verklaring is heel belangrijk voor o.a. banken, aandelhouders en de overheid. Dit zijn namelijk de financiële partners van een onderneming.

Wat een accountant doet is dus heel belangrijk voor een onderneming.